Saturday 5 November 2011

The Avenger

...message received
...opening data files
...comm-link connected
+++transmission begins+++


Aamu. Kylmä tuuli pyyhki yli radioaktiivisen tasangon. Kellertävä tomu tunkeutui kaikkialle. Tiger Claws -chapterin tulitukiryhmän "Naraka" tulenjohtokersantti Hirendra kohotti katseensa auspexista: "Hopeanvärisiä voimahaarniskoja. Kaksi ryhmää." Hänen raskasta plasmatykkiä kantava aseveljensä nojasi lähemmäksi: "Grey Knights?" Hirendra nyökkäsi ja avasi vox-yhteyden päämajaan. "Ehkä heiltä liikenisi hieman muonavaroja.", Hirendra virnisti, "Tai ehkä helvetti jäätyy. Valmistautukaa, veljet. Pian taistelemme. Ka mate!" Muut tulitukiryhmän jäsenet vastasivat Hirendran sotahuutoon.


Stadin Pelikaupan henkilökunnan WH40K-kampanja The Avenger pyörähti viimein käyntiin eilen illalla. Olin saanut oman 500 pts. Combat Patrol -armeijani valmiiksi edellisenä iltana ja olin duunipäivän aikana viimeistellyt baset ja parit detskut. Työkaverini Kalle oli viettänyt kuluneet viikot maalaten Grey Knighteja. Kamppiksen taustastoorissa sotien runtelemalle planeetalle nalkkiin jääneet armeijoiden rippeet taistelevat eloonjäämisestä ja planeetan pintaan ammutusta, mutta suutariksi jääneestä The Avenger -nimisestä planeetantuhoamisohjuksesta. Kaikilla sotivilla osapuolilla olisi yhteisenä ongelmana pula ammuksista, polttoaineesta ja jopa ruoasta.


Pelaisimme 4'x4' kokoisella pöydällä Dawn of War -skenaarion, jossa jokainen tuhottu yksikkö jättäisi jälkeensä mukana kuljetettavan objektiivin kuvastamaan yksikön hallussa olleita muonavaroja. Mun armeijassa oli Wolf Priest, 10 Grey Hunteria kahdella meltalla yhdellä power weaponilla, 6 Grey Hunteria Flamerilla ja Razorbackilla ja 3 Long Fangia kahdella Plasma Cannonilla. Kallella oli 10 ja 5 GK:n ryhmät joissa oli yhteensä paljon psycannoneita ja force weaponeita.


Tiger Claws saivat aloituksen ja aloittivat Grey Knightien harventamisen plasmatykeillä ja Razorbackin Heavy Boltereilla. Night Fightista ei ollut ongelmaa kiitos Tiger Clawsien tarkkojen aistien. Yhteensä neljä Grey Knightia kaatui tulitukseen, mutta myös toinen plasmatykeistä ylikuumeni tappaen sitä kantaneen Tiger Clawn.


Grey Knightit etenivät kohti Tiger Clawsien linjoja, samalla tulittaen Razorbackia, estäen sitä liikkumasta tai tulittamasta seuraavalla vuorolla. Pimeys esti kuitenkin Grey Knighteja tekemästä enempää tuhoja.


Tiger Claws Squad Ahankara jalkautui Razorbackistään ja eteni kohti liian lähelle tullutta Grey Knight -ryhmää, jota harvennettiin entisestään tulituksella ennen ryntäämistä lähitaisteluun. Kuuden Tiger Clawn rynnäköstä neljään Grey Knightiin seurasi ruumiita molemmilla puolilla.


Grey Knight -squad kaukosiirtyi suoraan Tiger Claws -tulitukiryhmän Naraka eteen, mutta ilmastolliset häiriöt aiheuttivat siirtymäongelmia, joiden vuoksi Grey Knightit jäivät liian kauaksi tehdäkseen mitään hyödyllistä. Muutama Squad Krodhan jäsen kaatui ja Ahankaran Razorback menetti pääaseensa muiden Grey Knightien tulitukseen. 


Squad Naraka perääntyi Razorbackin suojiin ja Squad Krodha eteni lähitaisteluun Ahankaran viimeisen elossaolevan soturin avuksi. Grey Knight -squad lakkasi olemasta.


Kaukosiirrosta toipunut ryhmä Grey Knighteja tuhosi koko kymmenen hengen Squad Krodhan ja siihen liittyneen Tiger Priest Ravanan psycannoneillaan, psychic powereillaan ja force weaponeillaan.


Tappion karvaan kalkin maku huulillaan, Ravana oli käskenyt miestensä perääntyä. Kaatuneita ja haavoittuneita oli aivan liikaa. Ilman Rakshasha-heimoon kuuluvia paimentolaisia, joiden kanssa Ravana onnistui solmimaan liiton, koko sotaretken onnistuminen olisi saattanut olla vaarassa. Tiger Claws toipuisivat, sillä niin he aina tekivät. Tulisi toinen päivä, toinen taistelu, ja lopulta voitto.



...message concluded
...closing data files
...comm-link disconnected
+++transmission ends+++







Wednesday 2 November 2011

Ka mate Krodha!

Pääarmeijani on aina ollut (ja tulee hyvin todennäköisesti aina olemaan) Chaos Space Marines. Codex: CSM on kuitenkin melko vanha ja nykymittapuulla alitehoinen. Codexin 30 yksikkövalinnasta alle 10 on oikeasti pelikelpoisia. Tästä seuraa, että joko pelaan hyvin samanlaista armeijaa koko ajan, tai häviän suurimman osan pelaamistani peleistä. Kumpikaan näistä vaihtoehdoista ei pidemmän päälle ole järin houkutteleva. Kun työkaverini Teemu pisti pystyyn 40K-staffikampanjan, sain täydellisen tekosyyn aloittaa uuden armeijan. Valintaprosessi ei ollut maailman helpoin. Lopulta päädyin kuitenkin tekemään toisen renegade-henkisen power armor -armeijan.

Work in progress...
Chapterin nimi on Tiger Claws. 40K:n taustoissa ko. porukasta löytyy verrattain vähän infoa. Lyhyesti: Tiger Claws on Astral Claws -chapterin successor, joka katosi Warpin syövereihin joitain satoja vuosia ennen Badabin sotaa. Lopulta yksi Tiger Clawien taisteluristeilijöistä palasi normaaliavaruuteen. Heille aikaa oli kulunut vain joitain kuukausia, mutta normaaliavaruudessa oli ehtinyt vierähtää vuosisatoja. 

Taisteluosaston johtaja Kapteeni Vetala huomasi Tiger Clawien kotimaailman tuhotuksi ja koko chapterin lakkautetuksi. Vetala matkusti Terraan anoakseen geenisiementä chapterin uudelleen perustamiseksi. Vetala katosi, oletettavasti Inkvisition tyrmiin, ja kaikki chapterin elossa olevat jäsenet julistettiin kerettiläisiksi. Pian myös loput Tiger Clawsit katosivat. Vasta paljon myöhemmin selvisi, että Tiger Clawsit oli vähin äänin sulautettu perustajachapteriinsa Astral Claweihin. Badabin sodan jälkeen Astral Claws muodostivat pääosan niistä Space Marineista, joista sittemmin tuli kaaosmariinearmeija Red Corsairs.

En siis tehnyt ihan kokonaan pesäeroa kaaokseen, vaan valitsin obskuurin pikkuporukan luopioita, joilla on suora tarinallinen kytkös pääarmeijaani Red Corsaireihin. Uuden armeijani taustatarina seurailee Vetalan ja hänen miestensä stooria, eli myös tämä porukka Tiger Claweja eksyi Warpin uumeniin, josta he palasivat vastikään vain löytääkseen kotimaailmansa Krodhan raunioina ja kuullakseen olevansa julistetut kerettiläisiksi ja taisteluveljensä taistelevan kaaosta palvovina Red Corsaireina keisarikuntaa vastaan. Taisteluosaston (ja de facto koko Tiger Claws -chapterin) johtaja Ravana valitsi kuitenkin toisen tien: Kaaoksen palvojia heistä ei tulisi, ja jos kerran Keisari ei heitä enää huolinut, he taistelisivat vain ja ainoastaan tuhotun Krodhan, ja edesmenneiden, sekä kaaoksen puolelle kääntyneiden taistelutoveriensa muiston nimeen. He taistelisivat kunnes joko heidän nimensä olisi puhdistettu, tai kuolema korjaisi heistä jokaisen. Krodhan nimeen!

The Avenger -kampanjan ensimmäiset pelit ovat tämän viikon perjantaina. Ukkoja on väännetty maaleihin hiki hatussa, ja ensimmäinen 500 pisteen iskuryhmä on jo lähestulkoon valmiina taisteluun. Käytän Tiger Clawien mallintamiseen Codex: Space Wolvesia, jonka monipuolisuus ja yksinkertaisesti siisteys sopii musta kuin nyrkki silmään kuvastamaan sitä visiota joka mulla on Tiger Claweista; joukko kotinsa ja suurimman osan veljistään menettäneitä, tuhansien taistelujen karaisemia, brutaaleja Space Marineja, jotka Imperiumi on hylännyt tienposkeen, mutta joiden sydämissä sykkii yhä taistelutahto!

Räpsin tämänpäiväisen maalausrupeaman lopuksi hieman kuvia ukoista...

Yksinäinen tiedustelija rauniokaupungin uumenissa

Squad Ahankaran Razorback-miehistönkuljetusvaunu 
Sama Razorback toisesta kulmasta