Saturday 30 June 2012

Craftworld Crom-Dubh Progress Report


Craftworld Crom-Dubh -armeijaprojekti on ollut hieman telakalla viime aikoina, kun kaikenlaiset muut projektit ja työ tuntuvat vievät kaiken ajan. Kehitystä on kuitenkin tapahtunut, vaikkakin maalauksesta suurin osa on muiden kuin omien käsieni tuotosta. Työkaverini Olli on ollut suureksi avuksi näissä, miehellä kun tuntuu olevan intoa ja aikaa enemmän kuin laki sallii. Pientä palkkiota vastaan Olli onkin taikonut armeijani HQ, Fast Attack ja Heavy Support -unitit tyylikkääseen kuosiin huomattavasti nopeampaan tahtiin kuin mihin itse edes pystyisin. Vieressä komeileva Wraith Lord on Ollin siveltimestä. Figun värit ovat jotakuinkin samat kuin aiemmin esiteltyjen Wraith Guardien.

Nyt nelkkarin kutosedikan kynnyksellä onkin tullut aika iskeä armeija viimeinkin pelikuosiin. 6th Ed. pitää sisällään paljon muutoksia, niin pieniä kuin suuriakin, enkä ole vielä ehtinyt sisäistää näistä murto-osaakaan. Varmaa on kuitenkin, että peli kokonaisuutena muuttuu melkoisesti, ja tämä väistämättä vaikuttaa mm. siihen, millaiseksi tämä(kin) armeija lopulta muotoutuu. Uusista säännöistä etenkin Ally-säännöt tuntuvat aiheuttavan polemiikkia. Paatuneet turnauspelaajat näkevät niissä valtavan potentiaalin abuselle, enkä itsekään tätä kiistä, mutta sisäinen hobbyistini on tästä muutoksesta kuitenkin varsin innoissaan, sillä liittolaisten mukaantulo mahdollistaa kaikenlaisen vängän ja siistin, jolla jo tutuksi käyneet armeijat saavat monipuolisuutta repertuaariinsa.

Tässä kuvassa War Walkerit työn alla. Näitä tulee armeijaan alustavasti kolme. Itse en oikein jaksa magneeteilla kikkailla, joten liimasin pyssyt suoraan paikoilleen. Näistä kahdessa on Scatter Laserit ja yhdessä Eldar Missile Launcherit. Molemmat ovat monipuolisia härveleitä, jotka toimivat sekä kevyttä panssaria, että jalkaväkeä vastaan oivasti.
Eldar-jalkaväkiarmeijani HQ-valinnat: Eldar Ulthran ja Avatar. Molemmat ovat piinkovia valintoja, joiden pois jättäminen listasta olisi lähes rikollista. Eldrad dominoi Psyker-voimillaan koko taistelukenttää, samalla kuin Avatar inspiroi Guardianeja pelottomiksi ja tarjoaa kaivattua tappotehoa lähitaisteluun. Värit näillä ovat tummanpuhuvat ja synkät.

Näiden ukkojen lisäksi maaleissa on vielä viiden Warp Spiderin ryhmä, mutta en ehtinyt napata niistä kelvollisia valokuvia, joten niiden esittely jääköön toiseen kertaan. Väsäsin maalatuista ukoista 1500 pts. listan  (sekä uuden armeijan, että uuden edition) testipelejä varten. Listasta tuli tämmöinen:


HQ

Eldrad Ulthran
Avatar


Fast Attack

5 Warp Spiders (Exarch, additional Deathspinners, Powerblades)


Troops

10 Wraithguard (Spiritseer, Conceal)
10 Guardians (Scatter Laser)
10 Guardians (Scatter Laser)
10 Guardians (Scatter Laser)


Heavy Support

2 War Walkers (Scatter Lasers, Spirit Stones)
1 War Walker (Eldar Missile Launchers)
1 Wraith Lord (Eldar Missile Launcher)


Tämän viikonlopun aikana olisi tarkoitus hieman testailla pikkuarmeijaa tositoimissa. Saas nähdä kuinka äijän käy.