Thursday 19 July 2012

Blood & Iron in Nokia

Pääsin eilen pelaamaan ensimmäisen pelini kutosedikkaa. Pelasin lainafiguureilla, codexilla, jota en niin hyvin tunne armeijaa vastaan, jota en myöskään tunne kauhean hyvin ja joka sisältää näitä etukäteen kovasti "pelottavalta" vaikuttaneita flyereita. Pelasin siis tamperelaisen frendini Paha-Samulin Necroneita vastaan saman miehen Space Wolfeista lonkalta heittämälläni listalla.

Pistemääräksi valittiin ensi viikonlopun Ropeconin turnauksen 1500 pts. Mä laitoin listaan kaks riimupappia, joista ensimmäisestä papista (jonka figuuri kulkee Samulin peliporukan keskuudessa nimellä Paskapappi) tein Warlordin, ja taulukosta tuli supervoima, joka antaa Furious Charge unitille jos on vihollisen deplo zonella. Toiselle papille (jolle annoin lempinimen Pappa) heitin taulukoista supervoimat, joista toisella koko unit sai feel no painin, relentlessin ja it will not dien, ja toisella koko unit pystyi warppaamaan kesken matsin 24 tuuman päähän. Elitessä mulla oli kaks Lone Wolfia termispanssarissa. Troopeina oli 10, 7 ja 7 kokoiset Grey Hunter -ryhmät. Heavyssä oli Godhammer-lantikka ja kaks ryhmää Long Fangeja, joista toisella oli ohjuksia ja multi-meltoja ja toisella oli viisi heavy bolteria. Mitään Rhino-runkoista Samulin figuista ei löytynyt, joten suurin osa ukoista sai nyt mennä jalkaisin.

Samulin listassa oli Overlord kelkassa, pari Night Scytheä, Ghost Ark ja aivan jumalaton määrä Necron Warrioreita. Taisi siellä sitten jotain pikkupomoja ja Cryptekejäkin olla.

Skenaariossa oli päämissiona vallata vihollisen base ja pitää oma base. Sivutehtävinä oli tappaa vihollisen komentaja, tuhota vihollisen yksikkö ensimmäisenä ja saada pelin loppuun mennessä omia ukkoja vihollisen deplo zonelle. Deplo oli lyhyille sivuille. Taistelutantereena toimi jäinen rauniokaupunki. Mun objektiivina oli sammunut Wolf Priest, joka oli liian jurrissa kävelläkseen itse takaisin omiin linjoihin. Samulin basena oli kasa WMD:itä. Samuli sai aloittaa.

Ghost Ark pyyhkäisi täyttä kaasua eteenpäin ja avasi tulen lantikkaa kohti, onnistuen osumaan ensin neljästi ja sitten glancaamaan kutosilla neljästi. Poks sanoi lantikka. Sama vehje pisteli vielä lihoiksi parit Long Fangit. Mun vastaveto oli korkata Ghost Arkin voimakenttä meltalla ja sitten rampauttaa vehje Long Fangeilla, jonka jälkeen rysäytin härvelin kylkeen Lone Wolfin ja ryhmän Grey Huntereita ("Fuck, tää chargee tosta rubblen yli 10 tuumaa!"). Seuraukset olivat arvattavat. Toisella puolella kenttää toiset Long Fangit ampuivat enimmäkseen ohi kaikesta.

Samulin kakkosvuorolla toinen Night Scythe pyyhkäisi kentälle ja latasi kuormansa suoraan mun lantikasta jalkautuneen ryhmän viereen. Toisella puolella kenttää Ghost Arkista jalkautuneet 'cronit tuikuttivat hengiltä pulkan rikkoneen Lone Wolfin. Joku Grievous Wannabe pyyhkäisi mun ryhmästä yli kelkallaan ja lähetti muutamat soturit Valhallaan simaa nauttimaan. Mun vuorolla Rune Priestin (Callsign: "Pappa") johtamat Grey Hunterit sarjatulittivat ensin Relentessin avulla ja sitten rynnäköivät tuhotun Ghost Arkin matkustajiin samalla kun toinen Lone Wolf teki romurautaa Lordin kelkasta.


Kolmosvuorolla toinenkin Night Scythe pyyhkäisi kentälle ja tuikutti mennessään parit Long Fangit hengiltä. Ensimmäisen Scythen lasti avasi tulen 10-henkiseen Grey Hunter -ryhmään ja kaatoi näistä pari. Meleessä Papan johtama ryhmä ei saanut aikaan oikein mitään, eivätkä kaadetut 'cronitkaan suostuneet pysymään maassa.
Mun vuorolla 10-henkinen ryhmä Grey Huntereita tulitti Scythestä jalkautuneita Necron Warrioreita Heavy Bolter -fangien tulitukemana. Lone Wolf lähti jahtaamaan jalkautunutta loordia, jonka menopelin oli pistänyt paskaksi. Papan ryhmä jatkoi tuloksetonta grindaamistaan. 

Nelosvuorolla jälkimmäisenä kentälle tullut Scythe siirtyi uhkaamaan mun kotipesää pitävää Warlord Paskapappia ja tämän ryhmää ja ensimmäinen Scythe tuikutteli fangeja heikoin tuloksin. Kaksi Necron Warriors vs. Grey Hunters -meleetä jatkoivat grindausta. Mun vuorolla Heavy Bolter -fangit räpsivät hull pointeja Scytheistä. 
Paskapappi näytti mistä on nimensä saanut pilaamalla Samulin suunnitelmat oikein sijoitetulla Jawsilla. Suden kitaan tipahti paitsi seitsemän Scythestä jalkautunutta Warrioria, myös Necron-armeijan komentaja, täten jättäen Lone Wolfin saaliitta. Paskapapin ryhmä teki nopeasti meleessä selvää loppu-squadista 'croneja.

Vitosvuorolla Necron Warriorit ja Grey Hunterit alkoivat jo käydä vähiin, kuitenkin niin, että hitaasti, mutta varmasti Grey Hunterit whittlasivat 'croniryhmiä pienemmiksi. Heavy Bolterit putsasivat pöytää kaikenlaisesta rautaromusta missile-ryhmän enimmäkseen puhallellessa muniinsa.
Papan ryhmänkin onnistui lopulta tuhota omat vastustajansa. Alkoi vimmattu juoksu kohti vihollisen kenttäpuoliskoa, jota puolusti vielä yksi ryhmä Necron Warrioreita. Paskapappi tyytyi tässä vaiheessa peliä huutelemaan rivouksia tavoittamattomissa lenteleville Scytheille.

Kutosvuoro osoittautui Papan näytön paikaksi. Ryhmä hänen ympäriltään ammuttiin hengiltä viimeistä ukkoa myöten, mutta vanhalla sudella oli vielä yksi temppu hihassaan... Käden heilautuksella hän loi warp-portin, jonka kautta loikkasi suoraan vihollisen objektiiville. Scythejen nokka oli tässä vaiheessa (väkisinkin, koska pakollinen minimiliike) kohti kotipesää.

Papparaisen hymy hyytyi kuitenkin pian, sillä seiskavuoron alussa kymmenen mekaanista silmäparia kääntyi häntä kohti ja kymmenen gaussikivääriä avasivat tulen lähietäisyydeltä... Papan kuolema ei kuitenkaan ollut turhaan, sillä toista laitaa vihollisen kenttäpuoliskoa kohti juosseen Grey Hunter -ryhmän onnistui tämän harhautuksen turvin päästä juuri ja juuri kriittisen rajapyykin ylitse.

Peli oli ohitse. Molemmat onnistuivat pitämään oman kotipesänsä. Necronit saivat ensiveren tuhoamalla lantikan, mutta Space Wolfit saivat paitsi omia miehiään vihollisen linjoihin myös surmattua vihollisarmeijan komentajan. Tuloksena oli niukka voitto Fenriksen pojille, ja samalla mulle ensimmäinen voitto kutosedikan säännöillä pelattavassa matsissa!

Kiitos kovasti pelikaverille Samulille hienosta pelikokemuksesta, upean armeijan lainaamisesta ja komeasta pelipöydästä, autokyydistä, sekä toki myös kahvista ja Natsi-Siwan vohveleista! Tukkaasi sait, mutta ainakin pieksua antoi se oma rakas armeija! Ensi kerralla ehkä toisin. ;)

Hail and Kill, Motherfuckers!






2 comments:

  1. Kuulin, että olet vaihtanut maisemaa? Miltäs uusi edikka tuntui pelata?

    ReplyDelete
    Replies
    1. En ole ihan vielä vaihtanut maisemia. Mutta pian. Mä oon täällä tekemässä reconia tällä hetkellä. ;)

      Hirveesti jouduttiin tarkistelemaan juttuja kirjasta koko ajan, kun niitä muutoksia on kuitenkin melkoinen määrä. Veikkaan, että pelaaminen nopeutuu sitten kun on säännöt kunnolla selkäruodossa. Pääasiallinen fiilis kutosesta on kuitenkin aika positiivinen. Siellä on paljon tosi siistejä ja toimivia juttuja, jotka kyl tekee siitä pelistä taas tuoretta.

      Delete