Thursday 26 July 2012

Valmistautumista Ropeconiin 2012

Ropecon, Suomen suurin ja hienoin ei-digitaalisten pelien tapahtuma järjestetään tänä viikonloppuna jo 19. kertaa. Tapahtumapaikkana on Espoon Dipoli ja viikonlopun kävijämäärän odotetaan tänäkin vuonna ylittävän neljätuhatta. Ropeconissa järjestetään myös yksi vuoden turnauskalenterin isoimmista 40K-turnauksista, ja vaikka olen Ropeconissa käynyt jo reilusti toistakymmentä kertaa, niin vielä kertaakaan en ole turnaukseen osallistunut. Tänä vuonna siihen tulee muutos.

WH40K:n kutoslaitoksen ilmestymisestä on todella vähän aikaa, siinä nelisen viikkoa. Tämä tarkoittaa, että pallohukkaisuutta on luvassa ja pelit tulevat venymään, kun sääntöjä ei osata vielä kunnolla ja yhtä sun toista joudutaan tarkistamaan kesken pelin sääntökirjasta. Tästä syystä turnauksen pistekoko on varsin pieni, vain 1500 pts. ja peliaikaakin on jokaiselle kierrokselle varattu peräti kolme tuntia. Itse harkitsin jo lähtöä 'coniin uudenkarheilla Eldareillani, mutta tulin lopulta tulokseen, että uusien sääntöjen omaksumisessa olisi tarpeeksi päänvaivaa ilman, että tarvitsisi vielä arpoa uuden armeijankin kanssa. Turnaukseen mennään siis tutuilla ja turvallisilla Red Corsaireilla, mahdollisesti viimeistä kertaa nelosedikan Codexilla, sillä vahvojen huhujen mukaan Chaos Space Marines saavat uuden Codexin heti uuden peruslaatikon vanavedessä syyskuussa. Saapa nähdä...

Lista, jonka laadin sisältää vain ja ainoastaan hyvin tuttuja elementtejä. Pieni pistekoko pakotti karsimaan läskiä, mutta onnistuin silti säilyttämään armeijani kovan ytimen (prinssit, oblit ja lantikka) sellaisenaan. Kultistimarinet vaihtuivat punamustiin Corsairehin, ja trooppiosaston lisälihakseksi armeijaan värvättiin reilun kokoinen ryhmä ruttozombieita (counts-as Lesser Daemons), joille kaverini Frenzy on antanut lempinimeksi "Kaivosmiehet".

Pari viime tingan testimatsia saivat listan vaikuttamaan ihan lupaavalta, mutta todellinen näytön paikka on vasta edessä. Ukot saivat 'conin kunniaksi hieman ehostusta: Rhinot saivat hieman lisää punaista ja ruostetta pintaan, obleista korjattiin piiloon terävistä kulmista maalipinnan alta pilkistelevä metalli ja mun old school -henkinen demoniprinssi Barbatos sai viimeinkin panssariinsa hieman Corsairien punaista, sekä pari muuta detaljia. Armeijani tuorein vahvistus on Frenzyltä lahjaksi saatu vanhanmallinen, heavy bolterilla varustettu kaaosmarine, jolle annoin lempinimen Heartbreaker.

Tähän loppuun vielä hieman kuvia (ja Shakespearea!).

"Cry "Havoc!" and let slip the dogs of war, That this foul deed shall smell above the earth With Carrion men, groaning for burial..."

"Beasts of the Deep" - Chaos Obliterators


Nergal ja Barbatos



"The Craven Idol" - Red Corsairs Rhino


"The Kraken" - Chaos Land Raider



"The Hellbride" - Red Corsairs Rhino




"Barbossa's Crew" - Red Corsairs Chaos Space Marines

"Heartbreaker plus one"


4 comments:

  1. Näyttää hyvält. Katotaan sit ihan livenä!

    ReplyDelete
  2. Nuo sun Oblit on hienoja! Go Corsairs, kick ass!

    ReplyDelete
  3. Maalaustuomarin kommenti oli "Mun mielestä nää tarttee lisää highlighteja." kun antoi Corsaireille 6/10. Itse syytän tästä Ropeconin figusalin paskaa valaistusta, jossa pitää olla wash brushilla vedetyt edge highlightit ennen kuin näkyy minnekään.

    ReplyDelete