Tuesday 24 July 2012

First Blood

Pääsin eilen ja tänään pelaamaan ensimmäiset kaksi peliäni WH40K:n kutoslaitosta Red Corsaireilla. Molemmissa matseissa vastustajana olivat Johanneksen pelaamat Tyranidit. Pelit pelattiin 1500 pts. listoilla tämän viikonlopun Ropeconin turnausta silmällä pitäen. Johannes on pelikaverina sieltä mukavimmasta päästä, mutta pelikokemukseltaan vielä suht junnu, eivätkä hänen pelaamansa listatkaan olleet sieltä terävimmästä päästä, joten molemmat matsit päättyivät Corsairien wipeout-voittoon. Meininki oli kuitenkin kohdallaan, mikä on tärkeintä.

Ensimmäinen matsi pelattiin viidestä objektiivista Dawn of War -deploymentilla. Johanneksen listassa oli Hive Tyrant, kolme (3!) Trygonia, pari ryhmää gaunteja, ryhmä genareita ja pari ryhmää Ravenereita. Aloitin putsaamalla genarit ja toiset gauntit tutulla lash+plasma -kombinaatiolla. Ravenerit tulivat päälle kovaa vauhtia, Trygonit vanavedessään, mutta niistä ei ollut juuri vastusta mun demoniprinsseille lähitaistelussa. Land Raiderin lascannonien ja Obliteratoreiden twinkattujen plasmapyssyjen pehmitettyä isoja mörköjä tarpeeksi, nämäkin olivat helppoa kauraa 20 jalkautuneen Corsairin, 10 demonin ja kahden demoniprinssin yhteishyökkäykselle. Jäljelle jäi vain loppusiivous.

Toinen matsi oli puhdas Kill Point -missio. Nyt Johanneksella oli listassaan Swarmlord, kaksi Tervigonia, kaksi Trygonia, pari Zoanthropea, ryhmä Hive Guardia ja pari ryhmää Hormagaunteja. Sama resepti kuin edelliselläkin kerralla, eli lascannonia ja plasmaa koko rahalla. Tässä pelissä lähitaisteluun päästiin myös hyvin nopeasti. Tyhjensin kaikki vaunut ja rysäytin koko armeijan lähitaisteluun. Mun lesser daemonit "Kaivosmiehet" suorittivat oikein urakalla, tuhoten kaksi täyskokoista ryhmää gaunteja/ganteja. Prinssit hieman whiffailivat, mutta kestivät kuitenkin vahinkoa riittävän hyvin, tappaen kukin yhden Trygonin. Johanneksella oli tässä neljän psyykerin listassa niin paljon uutta opiskeltavaa, ettei pelistä oikein tuntunut tulevan mitään. Hive Guarditkaan eivät koskaan päässeet kentälle asti, kun ne ensin unohdettiin deplota, ja sitten niille unohdettiin heittää reservistä tulo -heittoja kaikki viisi vuoroa putkeen. Toinen Wipeout.

Kaiken kaikkiaan musta kutosedikka vaikuttaa kyllä erinomaisen maukkaalta. Pelit tuntuvat tuoreemmilta kuin pitkään aikaan, ja vaikka muutoksia on paljon, niin peli kokonaisuutena on pysynyt hyvin tutun tuntuisena.

Kiitokset Johannekselle peleistä. Toivottavasti ei tullut peppu liian kipeäksi. ;)

Tähän loppuun vielä kasa kuvia jälkimmäisestä matsista.










No comments:

Post a Comment